İdeal Burun Şekli Nasıl Belirlenir

 

Öncelikle yüz ve burun muayenesi  ve  burun içinin endoskopik  muayenesi yapılır.  Bu muayenelerde  burnun şekil bozukluğu, cildin kalınlığı, burun ucundaki kıkırdak dokunun sertliği, burun iç kısımdaki nefes almayı etkileyen burun orta hat eğriliği, burun eti şişmesi gibi  bozukluklar  tesbit edilir. Fiziksel özelliklerin ameliyatın sonucuna nasıl etki edeceği  ve ne tarz bir operasyon yapılması gerektiği belirlenir.

Daha sonra burun ve yüzün; tam   önden, tam alttan,   tam yanlardan ve 45 derece  açılardan  resimleri  çekilerek    bilgisayar yardımıyla   resimler   üzerinde  nasıl  bir   şekil  istendiği ve  neler  yapılabileceği  belirlenir. Önden fotoğrafta yüz dikeyde üç, yatayda beş ayrı parçaya ayırarak, profildense alın ve çene çıkıntısıyla  uyum sağlayacak şekilde hesaplamalar  yapılır. Yüzün geneli üzerinde yapılan detaylı hesaplamalar sonucunda beklentin ne kadarının yapılabileceği ya da eğer yapılamıyorsa sebeplerini ve ameliyat sonrasında nasıl bir görünüme sahip olunabileceği  fotoğraflarla açıklanır. Bu fotoğraflar ameliyat öncesi ve sonrası değerlendirmelerinde ve uzun vadeli kontrollerde kullanmak üzere arşivlenir.

Rinoplasti’nin amacı estetik, çekici ve nefes alan bir buruna kavuşmanızı sağlamaktır. Kişinin hayal ettiği  burun; yüzün '' altın oranını '' bozmamalı ve yüzün genel hatlarıyla uyum sağlamalıdır. Burnunuzun şekli ve boyutu, yüzün genel şekli, alnın ve çenenin boyutuyla da uyumlu olmalıdır. Sonuç olarak  uygun burun şekline birlikte karar verilmelidir.

.

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)