Rinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır

 

Burun estetik ameliyatları bölgesel uyuşturma (lokal) ya da tam bayıltma (genel anestezi) ile yapılabilir. Ancak daha çok genel anestezi tercih edilmektedir. Ameliyat süresi hastanın burun şekil bozukluğuna bağlıdır ve ortalama olarak 2–3 saat kadar sürer.

Dışardan hiç kesi olmadan saqdece burun içinden kesi yaparak  yani ‘’kapalı teknikle’’ ya da burun içindeki kesiye  ilaveten  burun girişinde orta hatta   cilde küçük bir kesi yaparak yani ‘’Açık teknik’’le yapılabilir. Son yıllarda büyük çoğunlukla açık teknik uygulanmaktadır.

Ameliyatta yapılacak işlem burundaki şekil bozukluğuna göre değişir. Burun kanatlarını oluşturan kıkırdaklar, eşit şekilde ve burun kanatlarında çökmeye yol açmayacak şekilde çıkarılır. Diğer kıkırdaklarda da mevcut şekil bozukluğu değerlendirilerek düzeltmeler yapılır. Burun kemiği değişik yerlerden özel aletlerle kesilerek  şekil bozukluğuna yol açan kısmı çıkarılıp diğer kısımlarına uygun şekil verilir. bir kısım çıkıntılar törpülenerek düzeltilir. Çıkarılan kıkırdaklar veya bazen kemikler, cerrahın ameliyat sırasındaki kararları doğrultusunda  destek dokusu olarak çeşitli yerlere tekrar konabilir.  Bazen iki burun   pasajı arasındaki  bölmeyi oluşturan kıkırdakta  alınıp  yeni şekil verilerek  başka alanlarda destek amacıyla kullanılabilir.

Burnun kendi kıkırdak veya kemiklerinin yeterli veya uygun olmadığı durumlarda vücudun başka bölgelerinden faydalanılabilir. Bu amaçla kulak kıkırdakları, kaburga kıkırdakları veya leğen kemiği kullanılabilir.

Burun estetiği yapılırken varsa burun içindeki deviasyon, et büyümesi gibi durumlarda düzeltilir.

Ameliyatın sonunda burun içine sıklıkla basit kolay ve ağrısız çıkabilen silikon tampon konur, burun yüzeyine yapılan flaster tesbit üzerine özel  termoplastik akril kalıp hazırlanarak yerleştirilir.

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)