Rinoplasti Ameliyatında Planlama

 

Yapılan işlem estetik amaçlı  önemli bir ameliyattır. Ameliyat ne kadar başarılı geçerse geçsin, üzerinde durulacak en önemli konulardan biri ameliyat sonrasında hastanın psikolojisi, beklentilerive tatminidir.  Bu nedenle ameliyat öncesi ameliyat hakkında ayrıntılı bilgi verilmeli, hastanın beklentileri iyice öğrenilmeli, hayal edilen burnu oluşturmanın hiçte kolay olmadığı belirtilmelidir.

 

Burun şekline nasıl karar verilir?

Burun ameliyatında en önemli kısım ameliyat öncesi yapılacak planlamadır. Bu planlama esnasında hastanın resimleri çekilir ve bu resimler üzerinde hastanın yüzüne yakışan burun şekli bilgisayarda çalışılır. Bu çalışma esnasında burnun büyüklük ve genişliği hesaplanır ve burnun dudak, çene, ve alınla yaptığı açılar belirlenir. Bütün bunlar oldukça deneyim gerektiren işlemlerdir.

Bilgisayardaki hastanın ameliyat sonrası olabilecek görünümü sadece bir fikir versin diye  çalışılır. Bu bir bilgisayar çizimidir.  hasta  hiçbir zaman  burun şekli tam böyle olacak diye  beklentiye sokulmamalıdır. Yapılacak  olan  bir resim çizimi değil, ameliyattır.

Yüzün diğer bölgelerine ek uygulamalar önemlimidir?       

İhtiyaç duyulabilecek çene estetiği (mentoplasty), dudak kalınlaştırma veya yanaklarda yapılacak dolgu işlemler gibi ek operasyonlar düşünülüyorsa detaylı bilgilendirme yapılmalıdır.

Ayrıca ameliyattan sonra ortaya çıkabilecek problemler, riskler, komplikasyonlar, düzeltilen kemik ve kıkırdaklarda yerinden kayma, burun şeklinin istenildiği gibi verilememiş olması ve kanama konularında bilgi verilmelidir.

Burun ameliyatının planlanması safhası yani doktor-hasta görüşmesi hem doktorun hastayı tanıması hem de hastanın doktoru tanıması açısından son derece  önemlidir.

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)