Başdönmesi Yapan Başlıca Hastalıklar

 

 

 

 

 

 

• Meniere Hastalığı: 
İç kulakta bulunan sıvının dengelenmesi, ayarlanması ile ilgili bir problemdir.

Vestibüler Nörinit:
Bir virüs enfeksiyonu sonucu iç kulaktaki denge bölümünde bulunan sinir hücrelerinin şişmesi ve görev yapamaması ile olur.

Perilenf Fistülü:
Dış ortamda meydana gelen ani basınç değişikliğinde, orta kulak ile iç kulağı birbirinden ayıran zarlarda yırtık ve iç kulak sıvısının orta kulağa akması sonucu oluşur.

• Akustik Nörinom:
Denge sinirinde en sık oluşan iyi huylu tümöre verilen isimdir.

Pozisyonel Vertigo:
İç kulakta duyu hücrelerinin üzerinde yer alan kalsiyum kristallerinin dökülmesi ve bu kristallerin yer çekimi ve baş hareketleriyle iç kulakta kontrolsüz hareketleri sonucu olduğuna inanılmaktadır. İç kulaktan kaynaklanan en sık baş dönmesi sebebidir.

Araç Tutması:
Denizde, karada veya havada bir aracın içinde iken iç kulak ve derin duyu algılayıcıları aracın hareketini algılar. Aynı anda özellikle kitap gazete gibi sabit bir şey okunuyorsa gözler sadece kitabı gördüğü için bu durum beyin algılarının karışmasına yol açarak "araç tutması" oluşturabilir.

• Yaşlılığa Bağlı Baş Dönmesi:
Yaşlılıkta oluşan birçok değişiklik gibi işitme ve dengeyi sağlayan sistemlerde de zayıflamalar olur. Bunun yanında görmede azalma, bulanık görüş, kas ve eklemlerden gelen uyarılardaki zayıflamalar da beyne giden bilginin azalmasına yol açarak baş dönmelerine ve denge kayıplarına neden olur.

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)