KULAK ÇINLAMASINDA CERRAHİ TEDAVİ

tinnitus ile ilgili görsel sonucuTinnitus  yaşam kalitesini çok bozabilir, hatta hastaların bir kısmı  tinnitusun bitmesi karşılığında işitmeden tamamen vazgeçmeye razıdır ve bu tür bir ameliyata hazırdır.

Daha önceleri bir çok hastada  cerrahi tedavi denenmiş ,ancak başarı sağlanamamıştır.

1928 yılında tinnitus tedavisi için orta ve iç kulağın cerrahi olarak  tamamen boşaltılmasına rağmen düzelme olmadığı gözlenmiştir. 

1970 ve 1980 yıllarında işitme sinirinin kesilmesiyle tinnitusun duracağı sanılmış ve ABD' de birçok hastaya uygulanmıştır. 4 hastadan üçünde tinnitusun eskisinden daha çok olarak geri geldiği saptanmış ve bu tür ameliyatlara son verilmiştir.
                                                                                                                                                              Menier, otoskleroz, akustik nörinom gibi iç kulak hastalıkları, bazı beyin tümör ve kistleri gibi çınlamalara da neden olan hastalıklarda cerrahi tedavi zaten gereklidir. Kulak çınlamasına yol açan bu tür hastalıkların cerrahi  tedavisi sonrasında çınlamada da iyileşmeler görülebilmektedir. Ancak tinnitusun sebebi ameliyat yapılarak tedavi edilse bile tinnitus devam edebilir. Örneğin tinnitusun nedeni otoskleroz hastalığı ise cerrahi tedavi ile işitme azlığında düzelme %90 üzerinde iken tinnitusta düzelme % 50-60 civarındadır.

Tinnitusa da neden olan bazı iç kulak hastalıklarında; endolenfatik kese ameliyatları, horizontal semisirküler kanala krioterapi uygulaması, labirentektomi, timpanosempatektomi,  stellar ganglion blokajı, mikrovasküler dekompresyon ameliyatları uygulanan başlıca cerrahi yöntemlerdir.

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)