KULAK ÇINLAMASINDA İLAÇ TEDAVİSİ

 

 

 

 


Kulak çınlaması- tinnitusta kullanılan tedavi seçeneklerinden bir diğeri de ilaç tedavisidir.

Tinnitusun oluşmasında farklı mekanizmalar rol oynadığı için yıllardır tüm dünyada  bir  çok  çalışmada  birçok ilaç denemesi yapılmış tinnitusta azalmalar   belirlenmiş ancak   hiçbir ilaç tinnitusun doğrudan, tam  ve kesin tedavisini sağlamamıştır.Bu konuda   çalışmalar devam etmektedir.Tinnitus tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında yapılan araştırmalar ilaçların etkinliğine ilişkin farklı sonuçların olduğunu göstermektedir.

Yeni olmuş veya uzun süredir devam eden  tinnitus  için  farklı ilaçlar önerilmektedir. 

  • Yeni başlayan    kulak çınlamalarında ilaç tedavisi olarak daha  çok  damar genişletici,kan akımını artırıcı  ilaçlar, virüs öldürücü antiviral ilaçlar, kulak içine steroid enjeksiyonu, kullanılmaktadır.
  • Kronik tinnitusun tedavisinde farklı problemler için etkili olan streste  kullanılan antidepresanlar, benzodiazepinler, benzodiazepin olmayan antikonvülsantlar,  alerjide kullanılan antihistaminikler ve kasgevşeticiler  kullanılabilmektedir.
  • Bunların yanında tinnitus için lokal uyuşturucu ilaçlar, bazı hormonal ilaçlar, iç kulak denge sistemini baskılayan betahistin hidroklorur gibi ilaçlar,  ginkgo biloba ekstreleri, mineral ve vitaminler gibi destekleyici ürünler de kullanılmaktadır.

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)