Rinoplastiyi Kim Yapmalıdır

 

Burun estetik ameliyatında  başlangıçta  en önemli  konu   ameliyatı kimin yapacağı yani doktor seçimidir. 

Burun estetik cerrahisi yetenek yanında estetik bakış açısı ve yüz analizi konusunda deneyim gerektiren özel bir alandır. Doktorun  daha önce yapmış olduğu ameliyatlarda elde etmiş olduğu sonuçlar, burun yüz uyumuna yaklaşımı, şimdiye kadar yapmış olduğu ameliyatların sayısı, çeşitliliği ve deneyimi oldukça önemlidir.

Ayrıca rinoplasti; ameliyat sonrasında uzun süre takip gerektiren ve iyileşme sürecinin doktorun  kontrolünde olması gereken bir prosedürdür. Dolayısıyla doktorun iletişimi ve  yaklaşımı oldukça önemlidir.

Günümüzde  internet  bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmıştır. Ancak  aşırı bilgi kirlilkiği ve  yanıltıcı sosyal medya   iletişimleri  hastaları yanıltabilmektedir.

Doktor seçerken mutlaka kendisiyle görüşüp muayene  olmak,  soruların ve beklentilerin  karşılıklı olarak  detaylı bire bir konuşulması  ve   gerekirse  önceki ameliyat sonuçlarının görülmesi   yararlı olacaktır.

Hastalar arasında  en çok ortaya çıkan soru burun ameliyatını KBB doktorlarının mı yoksa Plastik Cerrahların mı yapacağıdır. Aslında doğru olan burun ameliyatını  iyi bilen bir doktorun yapmasıdır.

Amerika’da estetik burun ve yüz ameliyatlarını daha çok KBB uzmanlığının bir üst dalı olan Fasiyal Plastik Cerrahlar yapmaktadır. Ülkemizde ise rinoplasti konusunda deneyimli  olan hem KBB uzmanları ve hem de plastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.

KBB uzmanları ihtisasları döneminde pek çok burun ameliyatına katılırlar. Bu ameliyatların çok büyük bir yüzdesi sadece nefes alma ile ilgili bozukluklar için yapılan ameliyatlar  idi.  Ancak son yıllarda yurtdışındaki  eğilimlerinde etkisiyle  KBB eğitimi ve uygulamalarında solunum sıkıntısını gideren ameliyatlarla birlikte yoğun bir  şekilde estetik amaçlı burun ameliyatlarıda  yapılmaktadır.

 

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)