Uzm. Diyetisyen Gülsüm BAKAN

Uzm. Dyt. Gülsüm BAKAN 
- Beslenme ve Diyet Uzmanı-

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimi İstanbul’da bitirdi.2012-2016 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 
Lisans eğitimi boyunca Anadolu John Hopkins hastanesinde enteral-parenteral nütrisyon alanında, VM MedicalPark Kocaeli hastanesinde kronik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi alanında, Göztepe MedicalPark hastanesinde onkoloji nütrisyonu alanında, Bahçelievler MedicalPark hastanesinde laktasyon eğitimi ve gebelik dönemi beslenme alanında, Kadıköy Diyaliz merkezinde  böbrek hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi alanında, Özel Pendik Bölge hastanesinde kurum beslenmesi üzerine toplu beslenme sistemleri alanında ve Yenibosna Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Biriminde obezitede tıbbi beslenme tedavisi ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam alışkanlıkları alanında staj eğitimlerini tamamlamıştır.

2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2018 yılında tez danışmanı sayın, Yrd. Doç. Dr. Hakan GÜVELİ ile birlikte ‘Adölesanlarda diyet lifi tüketimi durumunun İrritabl Bağırsak Sendromu ve Konstipasyon Durumuna Etkisi’ üzerine yaptığı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini başarıyla bitererek uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Sabri Ülker Gıda ve Araştırmalar Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yapılan Okul tabanlı sağlıklı beslenmeyi hedefleyen ‘Yemekte Denge’ projesinde Eğitici Diyetisyen olarak çalışmıştır. Projenin 2017  ve  2018 yıllarında gerçekleştirilen Hizmet İçi Eğitim Programları kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerine; sağlıklı, yeterli ve dengeli sürdürülebilir beslenme eğitimleri vermiştir.

Diyabet, kardiyovasküler hastalıklar gibi kronik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi, Anne-çocuk beslenmesi, gebelik öncesi ve dönemi beslenme, gestasyonel diyabette(gebelik şekeri) beslenme tedavisi, laktasyon dönemi beslenme, onkolojide nütrisyon tedavisi, enteral –parenteral beslenme, Kaşektik bireylerde ağırlık kazanımına yönelik beslenme programı, Obez bireylerde ağırlık kaybına yönelik beslenme programı, Yeme bozuklukları hastalıklarında beslenme, gıda alerjisi ve intoleransına yönelik eliminasyon diyeti tedavisi, kişiye özgü beslenme tedavisi, kurum beslenmesi ve kurumsal beslenme danışmalığı alanlarında, Bakırköy ENT Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezinde hizmet vermektedir.

 

Hizmet Verdiği Alanlar
*Kronik Hastalıklarda Beslenme Tedavisi
*Anne-çocuk beslenmesi 
*Gebelik öncesi ve dönemi beslenme 
*Gestasyonel diyabette(gebelik şekeri) beslenme tedavisi 
*Laktasyon dönemi beslenme
*Onkolojide nütrisyon tedavisi 
*Enteral –parenteral beslenme 
*Kaşektik bireylerde ağırlık kazanımına yönelik beslenme programı 
*Obez bireylerde ağırlık kaybına yönelik beslenme programı 
*Yeme bozuklukları hastalıklarında beslenme 
*Gıda alerjisi ve intoleransına yönelik eliminasyon diyeti tedavisi
*Kişiye özgü beslenme tedavisi
*Kurumsal beslenme danışmalığı 

VALE HİZMETİ ÜCRETLİDİR.
(Kapalı otoparka LPG'li araç alınmaz.)